ikväll ska vi supa



men jag ska inte bli som mina höjdfyller i thailand




Revolutionary road




God afton


Jag har precis sett klart Revolutionary road, som lämnade mig med söndergråtna ögon och en sorgen känsla i kroppen. Kort sagt, en av de bästa filmerna jag har sett (vilket jag skriver ganska ofta men) Väldigt bra.

Man kan klassa mig som en väldigt rastlös människa, jag tycker tillexempel att det är för tråkigt att bara se film så medan jag såg Revolutionary road passade jag på att snickra ihop en lampa jag köpte i thailand. Det gjorde att jag ville ta den jävla träklossen och kasta ut den genom fönstet, samtidigt som jag grät till filmen (och lite av frustration)
Nu är skiten ihopsatt. När jag flyttar tänker jag mörda den som tar isär den. Den saken är säker.

Jag längtar till imorgon, då ska vi fira caroline och äntligen festa ihop alla tjejer.

Nu ska jag fortsätta se film, den här gången blir det The Curious Case Of Benjamin Button (tacka gode gud för thepiratebay)

You're free to leave me, but just don't deceive me



Det börjar bli lite komiskt med den här jetlaggen. Snart har jag varit hemma i4 dagar och jag har ändå inte ställt om mig till svensk tid. Istället är jag sjukt trött vid 10 på kvällen och vaknar vid 7 på morgonen. Varje dag sen vi kom hem. Mamma blir lika förvånad varje gång hon ser mig gå upp klockan 7.

När vi var i thailand tänkte jag på hur skönt det skulle vara att få vara hemma en vecka eller så innan jag börjra jobba igen, bara sitta och ta igen alla serier på datorn och äta allting jag har varit sugen på. Jo tjena, jag är redan uttråkad till döds och känner att jag MÅSTE hitta en syselsättning.

Idag är den att se fram emot lördag, då vi ska fira Caroline som har blivit systemet-myndig. Förfest med alla och efter en utgång.
Men efter helgen måste jag börja styra upp mina dagar.




en som lyder order



Bilden är tagen i en stor galleria i bangkok, innan vi tog bilden sa Fors: Se glada ut när vi har shoppat så mycket!

Bra att en tog order iallafall.



I got a hunger and I can't seem to get full



Jag har nästan inte spenderat någon tid alls hemma sen ankomsten från thailand. Igår åt i lunch på waynes, alla tjejer samlade (utom nattis) och efter det hängde vi hos emma, tills iv åkte till Johanna. Där skulle vi ses film, både jag och widin är fortfarande jetlaggade, det tog 30 min in på stepbrothers innan jag somnade. När jag vaknade var ögonen helt rödsprände och klockan var 10 på kvällen. Vi var dödströtta.
Gick och la mig såfort jag kom hem och vaknade som vanligt skit tidigt, redan vid halv 8 imorse. Jag kommer aldrig komma ikapp med den här sömnen, är redan trött. Egentligen är det inte så konstigt eftersom i mitt huvud är klockan 10 i 2 på natten.

Idag har vi spelat spel hos gabi och ätit mat. Nu kommer min släkt snart för en renunion.

Bad actors, with bad habits...
Some sad singers, they just play tragic.
And the phone's ringing.
And the van's leaving.
Let's just keep touching.

summering av 49 dagar i thailand




Nu när jag har tiden att skriva här tar jag chansen att skriva en summering om resan.

Platserna vi var på, i ordning:
Hua Hin: MEr av en stad om man jämför med de andra ställerna vi har varit på i thailand. Det vi gjorde där var mest att sola, bada i poolen på vårat hotell (våran nya sysselsättning blev volleyboll i poolen), gå på nattmarknader, som bestod av långa gator med stånd där man kunde hitta allt. Och till sist att festa lite.
En ganska lugn vecka, med 2-3 festkvällar.

Koh tao: Som ÄR paradiset. En Hel ö med bara cykelvägar, stränder, barer och resturannger. Stämnigen där är verkligen underbar, på stranden på kvällen finns det kuddar där man sitter vid småbord och dricker. Det var på koh tao som vi upptäckte buckets, som blev våra nya favorit objekt.
På koh tao bodde vi på 3 olika hotell, vi hade ingenting bokat så när vi kom fram tog vi första bästa hotell vi kunde hitta. Vi bodde där 2 nätter sen stod vi inte ut längre, det stank mögel och bo 5 personer i ett litet rum var inte en höjdare. Så vi tog in på ett jättefint hotell, som låg 10 min bilväg från den "populär stranden". Där delade vi upp oss i 2 bungalows, med världens finaste utsikt.
TYvärr fanns det alldeles för mycket djur, det började med geccos som tillslut var en padda. Vi checkade ut och bytte till Ban's resort, som var det bästa hotellet på hela resan.
Två stora rum med tv, dvd, fint badrum. Allt.

Sista veckan på koh tao blev fest, fest, fest.

Koh phangan: Och där var det fest hela veckan. Varje kväll. Hela galet, har aldrig upplevt festerna som är där. Vi hade dåligt väder hela veckan, vilket inte gjorde så mycket eftersom vi låg och sov nästan hela dagarna och var tokbakis.  

Koh samui: Det behövdes efter våran vecka med fest, vila upp oss och solade mest. Testade festlivet någongång men vi tog det mest lugnt.

Krabi: Eftersom våran vecka på koh phangan spräckte våran budget fick vi leva snålt här. Vi försökte leva på 500 bath per dag (ca 125kr) och vi klarade det ganska bra. Dom dagarna gjorde så vi kom ifatt med ekonomin.

Phi Phi: Ännu ett riktigt paradis, alla älskar phi phi. Vita stränder, klarblåttvatten, ingen trafik, sköna människor och ett ritkigt bra festställe. Man kan säga att det är ett kombinerat koh tao och koh phanang.

Bangkok: När jag tänker på bangkok tänker jag direkt på deras trafik, som är galen. Inne i stan är det 5 filigt, och dras filer är nästan som våra motorvägar. Där shopade vi mest och vilka fynd man kunde göra. Shopping och solning sammanfattar bangkok bra.

Samtidigt som det är svårt att tro att resan är slut så tänker jag tillbaka på allting vi har upplevt. Det är galet när man tänker på att Hua hin var 2 månader sen, det känns som ett halv år sen. De första veckorna gick ganska sakta men efter nyår vet jag inte vad det var som hände. Helt plötsligt var det bangkok och att vi skulle åka hem.


Trots att jag är ledsen över att vara hemma och jag vill ingenting hellre än att åka tillbaka, så vet jag att vi komme hitta på nått nytt snart.
Men att få komma hem och träffa alla vänner och familjen övervägar det mesta. Som vi skrev i resdagboken, det här blir inte våran sista resa.

This is the first day of my life




Vi är hemma. Jag har blandade känslor, samtidigt som det var nästan en "aha"-upplevels att få sova i min säng saknade jag att vakna upp brevid alla tjejer. Att försöka tassa förbi widins säng så tyst som möjligt, störa sig på att cissi alltid ser fräsh ut fast hon bara gick upp för 10 min sen, behöva vänta pa att toan ska bli ledig, eftersom det är 5 tjejer som behöver den.
Jag kommer sakna att inte behöva ha ett mål med dagen.

Vi kom hem vid 7 igår kväll, jag var galet trött efter flygresan. När jag var hemma i lägenheten var klockan runt 10. Då satte jag mig för att prata med mamma, åt tacos och efter det deckade jag direkt i min sän.
Jag vaknade helt pigg vid 7 imorse. Nu har jag packat upp redan.

Jag säger som widin, jag har upplevt dom bästa veckornai mitt liv.

gttt


le demain est le premier jour du reste de votre vie