14:th street




Nu har den kommit. Min älskade bil. 2 dagar innan jag tog körkort gick den sönder, blinkersen slutade fungera så vi lämnade in den. Det visade sig att man var tvungen att byta hela schecket så det har tagit sin tid. Så fram tills nu har jag kört medmin ors Fiat, blåa faran. I förmiddags kom morfar med den, pärlan. När han hade åkt tog jag min bilnyckel, satte mig i bilen och bara andades in.. Kände på säterna, pillade på knapparna, kände på kopplingen och startade. Jag tog en tur runt kvarteret, för att "känna efter". Det kändes underbart men gud vad ovan jag är. Man sitter mycket högre i den här, kopplingen är hur lätt som helst och växlarna trögare. Jag har kört med den bilen i 2 år men ändå har jag lyckats glömma bort allting på 2 månader.
Jag ska ta en sväng nu med, dundra på med en bra skiva och bara glida.
Min pärla, min älskade pärla är tillbaka hos mig.

save a little bit





Det känns helt patetiskt att sitta inne en sån här dag när man äe ledig. Hade jag haft en bärbardator hade jag genast satt mig i våran trädgård, nu sitter jag istället vid datorn och känner hur varmt det är ute.
Jag är en sån nörd, igår tog jag hem 3 filmer, alla sorliga. Har precis sett en av dem, Little children. Ganska bra, ingen höjdare men ganska bra. Det handlade om pedofiler, vilket fick mig äcklad.

Ska kolla på en till nu, Control. Förhoppningsvis bättre.
Later

Rufus Wainwright







Jag älskar honom. Och nej, inte bara hallelujah sången som alla känner till.
Det här är min favoritlåt med honom (som han skrev innan han skulle in på rehab så allting är personligt i den, vilket gör den ännu bättre) :
http://www.youtube.com/watch?v=a8xzi6TwlAI

Måndag




Av någon konstig anledning spydde jag idag när jag kom hem från skolan. Jag kände redan i skolan att jag mådde illa, efter jag hade druckit en kopp kaffe från kafeterian började magen kännas skum. Under hela våran presentation på projektochföretagande mådde jag illa och när jag kom hem spydde jag.
Nog med det. Många påstår att måndagen sätter ribban för hur veckan kommer bli. Då kommer min vecka alltså bli spyfärdig.
Hela den här veckan kommer bli så lugn, har ingen mer skola på hela veckan. Skönt! Istället ska jag jobba av resten i ämnen så det blir klart någongång.
Nu vill jag dricka kaffe men vågar inte. Jag vill inte spy igen. Lägger ig nog och vilar men är så dålig på det. Somnar jag inte inom 5 min blir jag uttråkad.

Min vecka:
Måndag: En lektion, presentation i företagnade. Skulle egentligen till arbetsförmedlingen med Widin men var tvungen att göra presentationen. Ut och gå 7 km (förhoppningsvis) m. Gabi.
Tisdag: "Ledig" Fika och Norgeprat med Widin. Köpa tights tills onsdagen. Plugga och börja på fördjupningsarbete.
Onsdag: Till stockholm för sökande efter studentklänning. Grillning och utgång på Harrys på kvällen
Torsdag: (Bakis) Plugga.
Fredag: Rekarne bal. Kanske äta på Grappa på kvällen.
Lördag: Fira Gabi.
Söndag: Bakis som inåthelvete.

Ganska bra utfyllnad ändå, för att vara mig som är lite "ta-dagen-som-den-kommer"
Just de ja, ikväll kommer ett nytt Gossipgirl avsnitt. Underbart-.

today






Nu vet jag precis vad jag ska göra idag. Under dagen ska jag göra lkart lite skolarbeten, ikväll åker jag till godisland, proppar på mig med godis och sen ska jag kolla på film. Seven och The good girl.

kent - socker





Efter en bastant frukost bestående av 2 ägg, kaffe och yougurt med musli känner jag mig ganska levande faktiskt. När jag vaknade i morse, halv 8, så gick jag upp på toa, snubblade till så jag slog i min lilltå, tog bort sminket och smörjde in mig. Självfallet kunde jag inte somna efter det, då låg jag och kollade på hem till midgård istället. Jag mådde verkligen som ett roadkill ungefär, illamåeende och yr. Tillslut slumra jag till och vaknade igen klockan 10.

Igår blev det en liten spontan utgång, vin + annis o Jessika blir aldrig fel. Vi förfestade hemma hos Robert kompis, efter gick vi till Lotus och dansade hela kvällen. Har nog aldrig dansat så mycket som jag gjorde igår, nästan konstant från 23 till 02. Träffade Kamrat Widin på dansgolvet och med henne blir det ingenting annat än insaaano.
Vi fick som tur var skjuts hem, vilket var underbart.

Ja, för ett summera gårdagen: vin, annis o jessika, ryskbrytning, dans, härj, hångeltävling, jacka ut och in, hem för att äta räkmacka, somnar med sminket på och med en banan revid mig i sängen.
En efterlängtad lördag.

Nu lyssnar jag på kent och bakismyse, har saknat såna här söndagar.

image486   image488

image489  image490

troja





Jag har precis suttit och kollat klart på Troja. Under filmen började jag tänka på hur det skulle vara att leva på den tiden, så jag börjar söka på wikipedia.
Jag hade föreställt mig prinsen Paris lite mer lik Orlando blom.



image484  image485

gunnar sträng





Det är någonting speciellt över den här helgen: Jag har verkligen ingenting planerat.
Påsätt och vis är det skönt, jag slipper ha tider att passa och måsten att göra. Samtidigt som jag vet att jag kommer krevera imorgon av tristess.
Jag hoppas på bra väder imorgon, då ska jag sitta i trädgården hela dagen och läsa Jenny av Jonas Gardell (som är en helt underbar bok men på ett dåligt sätt. Ja, ni måste läsa själva för att förstå)


På måndag har jag och Kamrat Widin bestämt att vi ska till arbetsförmedlinge, dom har öppet hus för utomlandsjobb och vi ska kolla på Norge. Fan vad jag hoppas på Norge, vore underbart!

Ikväll är mina planer att kolla på Troja och äta godis. Som sagt, jag älskar helg!

we wont care at all




Nu ska jag göra en smothie och lägga mig för att studera mediekommunikation. Lär gå åt helvete på provet imorgon men man gör så gott man kan.
Väldigt segt att vi har prov halv 9 sen håltimme till 13. Inte värt.

Nu, smothie-





bilder från stockholm och parkhänget idag

image478

image479

image480

image481

image482

image483

Detta visste du inte om en tv-inspelning






- Man spelar in skratten och applåderna innan.
- Vinsterna är riggade, vinner ena laget kan dom ta en omtagning och ge väskan till andra laget för att jämna ut vinsterna.
- Men bli tillsagd att man ska se glad ut
- Dom kan avnända publikbilderna till ett heöt annat program, om det är en bra publik.
- Man motad att applådera såfort en komiker har sagt ett skämt.


Trots detta var inspelningen riktigt kul. Extra extra är ett av mina favoritprogra, så det var lite av en ära att få vara där. Komiker som Thomas Järvheden, Kristoffer Ahlblom och Henrik Dorsin var med.
På dagen, när vi hade fritid, satt vi på trappen på hötorget och solade. Helt underbart var det. Vi satt där säkert 2 timmar.

Igår var det inte en stressig men anträngande dag. Gick i skolan till 12, åkte hem, åkte tillbaka och satt på strömsholmen med Carro och Emma. Skjutsade ut carro till torshälla, hem, gick 5 km med Gabi, hämtade mamma, skrev av recept på morotskakan, handlade, bakade, åt kvällsmat när kakan var i ugnen vilket var vid typ halv 9, gjorde lkart kakan, slappade till topmodel sen var jag tvungen att städa hela köket också.. Det var inte en vacker syn. Halv 11 var jag klar med allting och nästan sprang till sängen.

Idag är vi lediga, efter 12 timmars sömn gjorde jag en ordentlig frukost och jag ska strax iväg på picknick med mina älskade vänner. Jag ska ta med mig kak(jäveln) och bjuda dem. Igår kom jag försten ihåg varför jag aldrig bakar. Allting gick fel, jag rivde morötterna fel, första formen jag använde läckte så det var smet i hela ugnen, så jag blev tvungen att skrapa bort allting medan den var 175 grader varm. Då åkte all värme ut så jag böev tvungen att vänta igen på att den skulle bli varm.
Tillslut gick det och jag tror mina vänner kommer bli nöjda.

Nu måste jag hitta någonting att ha på mig, jag har fortfarande inga tights så det lär bli jeans för mig idag. Jippie, eftersom det är så kallt ute..

taadaa





Jag som trodde den här dagen skulel bli lugna gatan. Istället har jag flängt runt hela dagen känns det som. Var som sgat på en lektion iskolan, efter spenderade vi 2 timmar på strömsholmen. Kom hem, var hemma en kvart sen var jag tvungen att åka till tuna park för tights-jakt. Hittade inga, det blev strumpbyxor istället. Kom hem, åt snabb sen iväg på barnkalas. SKönt, satt ute och fikade och pratade.
Släppte av mamma hemma, åkte och handla. När jag kom hem gjorde jag skönhetsbehandling ibadet och NU sitter jag här, i väntan på 100 höjdare.

Imorgon ska vi till stockholm med klassen, börjar med ett besök på museum (jävla allard) Fritid till kvart i 4, då ska vi på Extra extra inspelning. Väldigt härlig dag.
Nu ska jag laga lite kvällskäk och vänta på att Johanna ska komma.

new young pony club

image474

image475

image476

image477






i can give you what you want.. mmmmhmm

Jag var helt inställt på att vara ledig idag. Sköönt, kan plugga igen lite.. Dricka kaffe ï solen på våran bakgård.. Göra en god lunch...
Jag kliver upp imorse, går som vanligt in  på min mejl. "Ett nytt meddelande". Idag kör vi igång med redovisningarna!
Men ja, kul att sitta inne och lyssna på redovisningar när man kan vara ledig.
Så jag börjar 12:20 och går till 13:40. Inte längsta skoltiden men tillräckligt för att göra mig irriterad. Just nu har jag en sån jävla klädbrist också. Eller snarare brist på underdelar, både mina tights och mina svarta strumpbyxor är sönder och det är väldigt ovanligt att jag använder jeans. Just nu måste jag välja mellan mina gråa strumpbyxor eller jeans. Idag blev det jeans. Hoppas mamma kommer ihåg att köpa nya tights till mig idag, jeans funkar inte i den här värmen.

Grillinngen igår varsketa mysig. Vi grillade kyckling file med tsatsiki och klyftisar. Sen satt vi ute, kedjerökte, drack vatten och pratade. Precis som vårkvällar ska spenderas.



skämslåtar



Jag tror att alla har låtar som dom skäms lite över att dom gillar.. Igår kom jag på vilken min rär, Brolle Jr - watching the stars. Jag var hemma igår, satt  själv, drack lite vin och åt ost med kex och kolade på körslaget. Då kom Brolle och hans kör och körde den. Kändes så back in the days när jag älskade den så ända sen jag kom hem idag har jag matat den.
Riktigt vår väder idag, jag, Nattis, Gabi och Sanna stt på Strömsholmen i flera timmar, pratade, åt glass och solade. Väldigt mysigt.
Ikväll ska vi grilla hemma hos Gabi, det ser jag fram emot.

En ganska lugn helg, vilket jag inte är van vid men det är skönt med sådana också. En billig helg kan man säga.

You've got me wraped around your finger





Ändrade planer, istället för att gå ut ska jag vara hemma. Jag ska hyra 4 filmer, ta ett långt bad, äta ost med kex och må dåligt. Just nu mår jag skit, jag kan inte sätta fingret på varför men jag gör det helt enkelt. En sorts ledsamkänsla finns i min kropp och i mitt huvud.
Blir nog bättre efter att jag har stängt in mig på rummet ett tag.

Friday i'm inlove




Oh pepper med den just nuuuu. så Härligt att det är helg! Ikväll ska jag, Cissi, Ahrentorp, Nattis och Johanna köpa hem sushi och kolla på film hemma hos Johanna. Imorgon ska jag för första gången gå ut på Raw, med Emma brink som jag heller aldrig har vart ute med.
JAG ÄLSKAR HEEEEEEEEEEEELG!

devine







Efter ikväll tänker jag äta hemmagjord pizza oftare. Så jeeevla gott. Åt det nyss, jag är juinne på mitt nyttiga liv, så det blev pizza med fullkorns deg och på hade jag: räkor, champinjoner, paprika, ost och ruccola sallad.
Så underbart.

Jag har ju fått hem 2 böcker, just nu läser jag Jonas Gardell. Problemet bara är att jag läser alltid innan jag ska sova, och det tar mig 1 sida sen somnar jag. Jag lär bli klar med boken någongång till jul. Måste hitta tid på dagarna att sätta mig och läsa, tyvärr blir jag så jävla lätt rastlös så jag har svårt för det.
Tiden kan vara svår att hitta också, jag pluggar (ibland) kollar film (ofta) annars gör jag ingenting.. Bara att jag inte orkar läsa.

with my feet on the dash, the world doesn't matter.




Jag vill sitta på en uteservering, dricka kaffe och röka menthol cigaretter.
Jag vill ha en balkong och en laptop så man slipper ha dåligt samvete för man sitter vid datorn en solig dag.
Jag vill att resturangernas uteserveringar kan öppna så man kan dricka ett glas vin utomhus.
Jag vill att det alltid ska vara varmt och soligt.
Jag vill att mamma kan komma tillbaka med bilen så kan jag gå 5 km spåret.

JANNA WOTINSEVA





Kommer du ihåg kaminmannen?

http://www.youtube.com/watch?v=Tsl52bJ1HTY&eurl=http://1000apor.se/blogs/killingganget

en ny start, jag tänker nya tankar




Här sitter jag, det är torsdag och jag ska snart åka iväg till skolan. Just nu äter jag knäckemacka och lyssnar på Death cab for cutir. Den här veckan har gått riktigt fort, vilket är skönt. Nu är det torsdag vilket innebär att det är snart helg.
Idag har vi bara en lektion men jag, cissi och johanna måste göra klart en presentation vi ska göra på måndag så vi måste ända stanna kvar. Förhoppningsvis klarnar vädret upp, då kan vi sätta oss på en uteservering någonstans.

När jag kommer hem måste jag skriva lite uppgifter och gå ut och gå. Har bara gått 2,5 km sträcker hela veckan så tänkte köra en 5 km idag.
Vilken nonsens det här blev, nu ska jag kolla på californication.

Om ni visste att ni skulle dö om några månader, vad skulle eran sista föreläsning handla om?










Alla måste se det här:

http://www.youtube.com/watch?v=R9ya9BXClRw

--




Mitt rum ser inte klokt ut. Det är kläder över hela golvet, sängen är obäddad och jag sover på mitt överkast för jag inte orkar bädda den. Papper ligger osorterade överallt, på tv;n, byrån och på sängen. Jag har satt upp lakan för mina fönster för min mamma är för snål för att köpa rullgardiner till mig. "Du behöver ju faktiskt 2 stora och vi måste ha rätt mått." Jag flyttade in i mitt rum i Oktober, det tar inte längre än en kvar att mäta dem.
Så utifrån ser det ut som en knarkarkvart och innifrån ser det ut som en knarkarkvart.
Kanske ska dekorera rummet med sprutor och vitt pulver i påsar för att få den rätta känslan.

Sex för nöje

image473




idag kom 2 underbara tidsfördriv hem










Visste ni att människan och delfinen är dom enda djuren som har sex för nöjes skull?


hänger skuggan av hoppet kvar i mitt rum

image472




älskling, jag vet att du är vaken
signalen når din del av världen
men får inge svar.
I värmen står luften dödligt stilla
Tänk om du kunde se hur processen
tappar fart.

älsling, jag har hittat in från mörkret
det finns hopp om förändring
men det tar den tid det tar
en ny start, jag tänker nya tankar
men allt det där du föll för finns
fortfarande kvar.

allting har förändrats men jag känner likadant

oh, when i rush to the start






Självklart när jag står påklädd och klar går min mp3 sönder. Jag var påväg till årby för att gå 5 km spåret men jag skulle aldrig gå utan musik.
Nu vill jag istället ta bilen och köra iväg, dundra på musik och rensa mina tankar.
Jag tror jag gör det.

Then the moment will come, and the memory will shine






for once in your life you have nothing to say
and could this be the time when somebody will come
to say, "Look at yourself, you're not much use to anyone"

dushsiahdiuas







Jag har en stor, fet jävla bula mitt i pannan efter en olycka igår. Det känns som jag har fått hjärnskakning och jag vill träffa Cissi.
Jävla söndagar.

old days




Att ta bilen igår var ett bra beslut. Till en början. Sen när både Maddo och Annis började beställa in rosévin och rött vin ångrade jag och cissi våra beslut. Vi åkte och lämnade bilarna hemma sen fick min mamma skjutsa ner oss på stan igen. Vi satte oss på perrongen, drack vin och cider och pratade.
Annis blev tvungen att gå tidigare för hon hade match idag men då kom Nattis och anslöt sig till oss. vi satt där och blev lite mysigt varma i kroppen, då såg vi Johanna i andra sidan av perrongen så vi satte oss vid dom. Ännu mer cider. Innan stängning, kvart i 2 kanske drog jag och Nattis till kebabhuset, efter det hem.

Idag känner jag mig lite bakis faktiskt, vilket inte är bra eftersom vi ska festa ikväll igen. Det gör nog över, kanske bara lyckorus kvar.
Tack för en underbar kväll och vi ska göra om det snart!

älskling, sommarn kommer långsamt

image468  image469  image470 image471



back in the old days







Ikväll ska jag som sagt ut och äta med "det gamla gänget" från slottsskolan. Först när jag berättade det för mamma sa hon "vadå, har ni bokat bord för 30 personer?!" Nej mamma, vi ska inte äta hela klassen, bara vi som umgicks.
Jag har inte så mycket pengar nu i vår, måste spara de mesta till cypen. Så ikväll ska jag vara smart och ta bilen, på såsätt kan jag inte ta en cider eller ett glas vin = jag sparar onödiga utgifter.

Är det någon som behöver taxi kväll, ring! Jag behöver tjäna ihop extrapengar.

En riktig jävla fylla




Konstigt nog, trots efter förra helgen, känner jag för en riktig fylla på lördag.
Tänk: David Hasselhoff när han äter hamburgare från golvet eller Emma Mänty när hon har druckit 2liter vin.
Så full ska jag bli.

Det kanske kommer en förändring



är förövrigt en väldigt bra ny Kent låt.

Helt sjukt, man kan verkligen säga att jag lever för helgerna. Känslan på fredagseftermiddagen när skolan är slut är helt underbar. Man inser att man har en hel helg framför sig. Lördagarna är oftast roligast, då super vi alltid. Hela söndagen ligger manbakis och vid 10 på kvällen vill man inte sova för då blir det snabbare måndag.På måndags morgonen gör man allt för att sova mer, man skippar duscha håret och drar på sig mjukiskläder.
På tisdagen kommer man upp i tid men man skippar helst lektioner i skolan så man slipper vara där.
Under onsdagen börjar man smida planer för nästa helg. På torsdagen planerar man dem, hör med folk om dom ska vara med, bestämmer vart förfesten ska hållas.
Då blir det fredag igen, en myskväll med vänner eller ligga hemma framför tv:n, och så börjar det om igen.

Så ser mina veckor ut och såhär ser min helg ut den här veckan:
Fredag: Middag på grappa med damerna från slottskolan. Kanske hem till Johanna efter.
Lördag: Gå en mil i årby på dagen. Förfest och middag hos Emma på kvällen.
Söndag: då är jag hur bakis som helst och ligger i min säng, äter onyttigt och kollar på californication.

Sen är det måndag igen, en ny vecka av arbeten, prestationer och "måsten"

rökpromenad





Var nyss ute på rökpromenad med Fröken Widin. En tabbe var att ta mina vita tygskor när det är lera ute. Vi genade oss genom 2.5 km spåret så det tog 10 min.
Nu har jag fruktansvärt ont i huvudet och jag är sen för att hämta min syster.

Ikväll: Laga mat, top model, sverige pussas och kramas. Sen sova.

I like it in the city when the air is so thick and opaque




Sju dagar ringde nyss. Jag ska vara med i tidningen nästa fredag. Mer säger jag inte.


Har nyss gråtit lkart, har sett det 9;onde avsnittet av skins. Sad, so sad. Att man kan  bli så känslomässigt inblandad i en serie är helt sjukt. Favoriten är borta. Usch. Tänker inte avslöja några namn eftersom jag får Fors att börja kolla på Skins och hon har säsong 1.
Bli klar snart Fors så du kan få säsong 2. Ännu bättre!

Slingra sig ur saker.




Jag är väldigt bra på att slingra mig ur saker. Jag väntar alltid på att någon annan ska ställa frågan innan mig. Så om jag funderar över någonting. det kan vara ett resonemang eller någonting som någon har sagt så väntar jag ett tag.. När jag hör att någon ställer frågan som jag ville ställa suckar jag alltid lätt. Börjar folk skratta , skrattar jag med dem. Som om jag aldrig skulle ha ställt frågan själv.
Får man en bra respons blir jag "Jaa, det undra jag också!" Annars är det bäst att bara hålla tyst. Oftast ska man alltid försöka förvandla dumma frågor till ett skämt, så om folk börjar skratta åt en kan man säga "Det var ett skämt fattar ni väll!"
Ett exempel på en smart urslingrig var Emma när vi pratade om Cypen
Emma: Tycker ni jag är äcklig om jag solar top less i Cypen?
Jag: Neej, jag ska fan göra det. Iallafall på stranden.
Emma: OH, vad tur. Hade ni tyckt att jag var öcklig skulle jag ha sagt att jag skämtade.

Bara lite funderingar här i snöslasket.

Det snöar, jag är trött och jag har 2 skolgrejer som måste bli klara idag.
Jag hatar den här dagen.

Studentklänning





Det här med studentklänning får mig att go bananas.. Börjar bli ett riktigt problem som jag funderar mer och mer på. Sjävklart tänker jag som alla andra, inte köpa någonting i stan, då kommer de finnas flera med samma. Ja, men det betyder också att man inte kan beställa från Ellos eller någon hm hemsida. Aah, jag blir galen. Vet i mitt huvud precis hur den ska se ut men jag kan inte sy och ingen jag känner jag det heller.
Jag funderar på att gå förbi en tygaffär med dom och höra om någon där kan sy något. Billigt, bra och enligt min design. Jag ska ha två klänningar, en i reserv. Förra åren stor det människor (idioter) och kastade rödvin i vagnarna så det är bra med back up.

Jag vill åka till västerås men tar mig aldrig tiden eller pengarna att åka dit. Där skulle jag säkert hitta en klänning som vore peerfekt.
Drömma kan man alltid.

Att relatera till musik.





Alla människor är olika när det kommer till att relatera till musik. Antagligen är man en person som tar åt sig av musik, kan bli rörd av texter trots att man inte har skrivit den själv. Även fast det är en kärlekslåt som handlar om att bli lämnar gråtandes i hallgolvet, så kan man relatera och känna rysningar när man hör texten, trots att man inte själv har vart med om det. Jag är en sån. När jag lyssnar på en ny låt lyssnar jag nästan aldrig på melodin. Eller visst, det är självklart att en melodi stärker låten men texten betyder mest för min del. Därför heter jag ofta utdrag ut texter på msn eller som rubrik på bloggen. Jag älskar låten, jag älskar texten och jag tycker att låtskrivaren har fått in ett bra budskap i hela låten.
Som Kent, anledningen till att jag tycker Jocke Berg är ett jävla geni rent ut sagt är för texterna. Mycket ac melodierna är självklart bra men just när det gäller Kent kan jag verkligen känna att vissa texter träffar rakt i i mitt hjärta.
Det behöver inte bara vara band eller artister som räknas som "coola" som skriver bra musik. Alla som har hörr Celine dion "the power of love" vet att den texten är väldigt vacker. Sen att det inte är min kopp av the när det gäller musik är en annan sak. Texten är jävligt fin.

Det finns dom som tycker det är skit töntigt, att man lever i en fantasivärld av kärlek om man tycker att musik stämmer in på en själv. Men det finns inte bara musik som rör kärlek, även vänskap, svek, tårar, lämnad, sorg allt..

Jag fick allting det härpå huvudet när jag lyssnade på Lifehouse - everything, som är en underbar låt.

Några av mina favorit "lines" från låtar:

Lifehouse - everything:
"You are the strength
That keeps me walking
You are the hope
That keeps me trusting
You are the life
To my soul
You are my purpose
You're everything "

Kent - Mannen i den vita hatten:

"& när man hatar den man blivit
& man föraktar den man var"

Jimmy eat world - 23:

"I'm still driving away and I'm sorry every day
I won't always love these selfish things
I won't always live not stopping"

Bella and Sebastian - sleep the clock around:

"There's a lot to be done while your head is still young"


nya äventyr



Jag och kamrat widin har planer påatt utforska möjligheten att kanske jobba i norge isommar. Ju mer vi pratar om det, festo mer sugen blir jag. som widin sa idag: jag ser oss stå där och rensa fisk och asgarva hela dagarna.
oh det gör jag också. sen ser jag oss i en liten etta med varsin madrass på golvet, där vi har efterfest varje helg.

fan vad sugen jag är på norge. min mor jobbar där ibland, idag ska jag höra om hon känner några som kan fixa nått.
planerna är: jobba, sparapengar, åka till thailand nästa vinter i minst 2 månader.

Helt plötsligt längtar jag mer än någonsin till studenten. Nu har jag ett år planerat och jag börjar fundera på året efter det. Ja, jagär en riktig storplanerare.
Vill flytta till england, plugga vidare, resa ännu mer.

The future is mine to keep

we both surrender to the touch





Härligt att börja veckan med en rejäl försovning. Jag har alltid mobilen på vibration när jag sover (med undantag från lördagsnatten då jag självklart blev väckt halv 4...) och flera gånger jag har vaknat till men ändå inte riktigt orkat gått upp och bara somnat vidare. Tillslut vaknade jag och svarade, det var emma som frågade om vi skulle göra sällskap till skolan. Toppen, jag hade försovit mig genom nästan hela projekttiden.

nu är jag iordninggjord och ska strax gå. men då kommer jag på, vi har inge projektochföretagande så jag kommer gå dit för klassrådet och lunchen. Det gör iofs inge, bättre att vara där än att sitta hemma hela dagen!

Påtalomingenting, det finns få filmer jag gråter till lika mycket som jag gör med Click. Det är verkligen en blandad film, samtidigt som det är en av de roligaste filmerna jag har sett så är det den jag gråter mest till. Jag låg och snörvla igår. Snörvla. Oftast rinner tårarna bara på mig när jag känner mig rörd av en film men i den här snörvlar jag och jag var tillochmed tvungen att hämta papper.
Toppen film iallafall, verkligen att rekomendera.

Nej, nu ska jag lä på mig mina converse och traska iväg mot skolan. Ta den där första morgonciggen och lyssna på Bruce Springsteen.
Jotack, bättre än att sitta hemma.

10 min för mig själv




Tänk om vi skulle vakna, inte andas
Våra lungor tömda på luft
precis som om vi fått en knuff
Det känns som om någon
kapat våra fötter
och hela sängen fylls av blod
och hela golvet är fullt av skor


Allt jag ville säga
glömde jag i kväll
Allt jag ville vara behöll jag
alltid för mig själv
alltid för mig själv...

Sunday morning call





nu har jag fan gjort mig förtjänt att bara slaappa.. Vid ett gick jag och rogic 5 km spåret i Årby. Det tog en timme ungefär, åte hem, åt. Självklart efter maten blev jag röksugen så jag hörde med sanna om hon ville ta en rökpromenad. Det ville hon, så vi åkte upp till Odlarn och gick 2,5 km spåret. När jag kom hem bad mamma mig åka och posta brev. Nu är jag hemkommen och helt slut i kroppen, så ikväll blir det lugna gatan. Tänker lägga mig framför tv; un och inte gå upp förän jag ska sova.

Påsätt oh vid är det skönt att inte vara bakis en söndag men ändå vill jag vara det, det betyder att det var en bra lördagskväll! Nog för att det var lika trevligt hemma hos Gabi men efter fredagen var det nog bra att vi tog det chill!



image463


when you're lonely and you start to hear
the little voices in your head at night
you will only sniff away the tears
so you can dance until the morning light,
but at what price?

helgens bravader




Sanna klargjorde för mig igår om min hemväg. Jag hade gått med henne o Eril, när vi kommer till slottsskolan så ser jag en kille och skriker "HAHA; sanna nu ska jag också få ragg!"
Jag sparng fram, sanna försöker få kontakt med mig men ger snart upp. Så jag gjorde sällskap med honom hem. Nu när jag vet allt så känner jag igen det, jag kommer ihåg att han var påväg hem från statt och att han var typ 30-35 år.. Jag kommer ihåg vad jag skrek när han sa sin ålder "HA´HA, du är ju typ 100 år! Och lika gammal som min pappa nästan!"

Igår lagade vi middag hemma hos Gabi. Vid 8 bestämde vi oss för en utgång, vi åkte runt hos folk, hämtade grejer och vin. Lika snabbt som vi bestämde oss för utgång ändrade vi oss, både jag och Cissi var fortfarande sjukt bakis, gabi hade huvudvärk och för Fors spelade det ingen roll. Så vi drack lite vin och stannade hemma och pratade skit vid gabis matbord.
När jag kom hem kollade jag på en sån jävla sorglig film, gone baby gone. usch, handlade om barn somm försvinner. Hemsk!

Idag ska jag och gabi gå en mil i årby tänkte vi. Härligt. Sen ska jag jälvklart kolla mer film, jag har blivit en sån filmtönt sen jag fick nedladdningsprogram. Jag har både About a boy (min favoritfilm) och Click att välja på.

when harry met sally






harry: how about this way? i love that you get cold when it's seventy-one degrees out.
i love that it takes you an hour and a half to order a sandwich.
i love that you get a little crinkle above your nose when you're lookin' at me like i'm nuts.
i love that after i spend the day with you, i can still smell your perfume on my clothes.
and i love that you are the last person i want to talk to before i go to sleep at night.
and it's not because i'm lonely. and it's not because it's new year's eve.
i came here tonight because when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.



så jävla cute

aldrig mer inta alkohol




Nu ska jag beskriva mitt uppvaknande:
Jag vaknar till, klockan är bara 9:10 eller nått sånt strunt. Jag kollar mig runt, kommer inte ihåg hur jag kom hit eller vart jag är någonstans. Pust, inser att jag är i mitt rum. Ser mig omkring, det är lera över HELA sängen (jag gjorde en vurpa igår när jag gick hem)mina kläder ligger över hela rummet och det luktar unket. Jag går upp, öppnar fönstret, sliter bort mina sängkläder och sätter mig med en filt isängen. Bryter ner 2 bakis i en vattenflaska. Där sitter jag, 18 år på sängen och dricker en "sats" med bakis. Jag börjar fundera, hur kom jag i sängen, hur mycket pengar gjorde jag av med igår, hur kom jag hem?! Jag inser att jag inte har gjort av med sjuukt mycket pengar och att jag kom hem oskadd, förutom min vurpa.
Jag tar mig upp ur sängen, då ser jag ett smutsigt glas. Jaha, där kom jag på att jag spydde när jag kom hem. Jag är påväg till badrmmet när jag möter mamma ihallen: Vad har du gjort?!
Jag: Eh, va?
Mamma: JA! Det var stopp i handfatet, 2 handukar låg i toan och resten låg blöta på golvet. Vad har du gjort?!
Jag: Eeeh, jag vet inte...

Jag kommer fortfarande inte på varför jag av någon anledning har lagt handuka i toan eller varför jag alltid spyr i handfatet istället för toan. Jag kommer inte heller ihåg hur jag kom hem eller vad jag gjorde när jag kom hem, får berätta det när minnesluckan har lagt sig.

Idag mår jag sämre än vanligt, det är hemskt rent ut sagt. Jag kom knappt ur sängen, nu lääängtar jag efter min kopp kaffe. Ååh, aldrig mer inta alkohol. ALDRIG.

DEt var jävligt kul igår iallafall! vi förfestade hemma hos marias brorsa, sen gick vi till lotus. Där inne bestämde jag och Janet av någon anledning att vi skulle dra till nybron, så dit gick vi. Vi drog tequila shotts och drack öl. Och dansade. Det var jävligt kul.
Sen kom jag hem på nått sätt men jag kommer inte ihåg hur, var eller med vem.


jag ska bli full och galen ikväll

image462


... jag ska bli kysst och hånglad ikväll




en skymt av sol, det doftar vår




Vädret påverkar mitt humör sjukt mycket! Idag har jag vart på strålande humör och det är strålande sol! Iövrigt har min dag också varit bra, hade bara två lektioner. När skolan sluta gick jag, emma och stridh för att fika på waynes. Det var härligt.
Under eftermiddagen har jag lite "to do" saker att göra, gå i spåret och sola med gabi, skriva klart mitt cv, fixa mig sen ikväll blir det utgång! Nybron den här gången, första gången.

Emma bad mig ta hem lite musik och nu har jag laddat ner absolut 90's.. haha, sitter och lyssnar på den nu, ganska bra! En sak som jag är riktigt bra på är att gömma saker, som nu: jag har gömt undan alla bränningskivor så inte min syster ska använda dom.
Nu är problemet bara att jag har glömt bort vart jag har gömt dom. Problem?! Ja, eftersom jag har ingen lust att köpa nya när jag vet att jag precis köpte ett 25 pack. Oh, nu önskar jag att jag vore sämre på att gömma saker, så jag skulle hitta dom.
Men det lär jag aldrig göra.





Jag har färgar håret föresten, och klippt mig.

image461

xo xo töntar




Föresten, alla som skriver xo xo på allvar förtjänat fan stryk. Blir galan på att jävla töntar som avslutar deras bloggar med "xo xo"
Nog för att vi håller på att skämta så med mms till varandra men det är på skoj. Man kan inte ta en person allvarlig som skriver xo xo, just för det är så lame.

Nu vet ni det.

xo xo j

batman returns




Jag blev tvungen att gå upp jävligt tidigt idag, 20 i 8 trots att jag inte ska vara i skolan förän klockan 13. Jag ville ha bilen så jag blev tvungen att skjutsa mamma och bea. Nu sitter jag här och kollar på Batman returns och jag studerar danny de vitos roll som pingvinen.. I sin lilla dräkt är han slåeende lik mig när jag bara har tights på mig.


image460

huvduvärk

image459








mitt huvudkänns som ett jävla rivnigshus just nu, fick så jävla ont för ett tag sen och inte går det över heller.
dagen, ja.. skolan, fikade med "tjejerna", gick et tur med gabi på stan, hittade lite faktiskt: ett par solglasögon och ett par örhängen. Jag har letat efter örhängerna ett tag nu, när jagkollade i stockholm fanns dem inte men nu fanns dom!
Gabi ville kolla skor på ica maxi så vi åkte dit, sen till tuna park. Mitt nya liv skulle börja den här veckan, gick bra tills idag, då jag både satte i mig glass och mat från ming.
imorgon, okej imorgon..

Imorse kom jag på bästa sättet att ragga upp Björn gustavsson men nu med den här huvudvärken orkar jag inte skriva om det.
Istället ska jag kolla på Batman och äta vindruvor.

Föresten, idag bestämde jag mig för att skriva om bloggare i mitt fördjupningsarbete i MDK. Kommer bli så jävla intressant!

1000apor




Det måste vara den bästa skiten Schulmansbröderna någonsin har satt ihop. Jag skrattar så jag gråter till deras "Fejjmejln" från personer på tv4, speciellt det med Patrik Ekwall.
Jävla genier är vad dom är.

love will tear us apart





Trots att jag har gjort nästintill ingenting idag är jag ändå trött. Jag har mest suttit här, kollat på 8;onde avsnittet av skins, sett avsnitt av kustbevakarna och ännu en gång garden state.
På eftermiddagen blev det en rökpromenad med Emma och sanna i odlarn, det var härligt. Vi har gått in i en pakt nu, inga fler hamburgare på västerleden. Hellre en rökpromenad än att åka dit, okej?!
Sanna berättade att uteserveringarna är öppna, så imorgon hoppas jag på en premiär fika på waynes uteservering! Som jag har längtat.. En sak som jag älskar är uteserveringar.

Ikväll ska jag kolla på bang bang you're dead och laga spagetti carbonara. eller ja, min variant av spagetti carbonara. Men först tänker jag åka till hemköp och köpa Ramlösa, är sjukt sugen på det.





image458


When routine bites hard and ambitions are low
And resentment rides high but emotions won't grow
And we're changing our ways, taking different roads

Then love, love will tear us apart, again

Love, love will tear us apart, again

caring is creepy





Dom senaste dagarna har jag haft mina tankar på väldigt speciella saker, och jag har kommit fram till att jag helt enkelt är en sån kompis som man har kul med. Inget mer än så. När man får saken bekraftad av sina 2 "bästa" kompisar inom loppet av en vecka räcker det gott och väl som bevis.
Visst, det gör ont menvem orkar försöka bevisa motsatsen hela tiden. Vem orkar kämpa för någonting andra känner.
En sak bara, kalla inte mig för en bästa vän, för det är jag inte för er. Jag är den man har kul med, inget annat.

för att citera factory girl: "better crazy  then boring"


It's a luscious mix of words and tricks
that let us bet when you know we should fold
on rocks I dreamt of where we'd stepped
and of the whole mess of roads we're now on


vår sol





image455


image456

image457



Finns det något bättre sätt att tillbringa en söndag än med sina vänner, en god smoothie i fint väder? Vi salmade ihop truppen och köpte varsin på waynes, sen satte vi oss på strömshomen. I 10 min, det blåste som fan och det blev kallt tillslut.
Vi fick iallafall njuta lite, det var härligt.

Ja, blogg har ju legat nere ett tag nu men nu är det igång igen. Måste erkänna att det inte finns sådär jättemycket att göra vid datorn när man inte läser bloggar, de flesta bloggarna jag läser är just dom från blogg.se, så ingen har ju uppdaterat sen i lördags.
Det har inte hänt något speciellt dom här senaste dagarna, det stora är att jag har fått ner åkan Hellströms nya skiva.. Älskar den, speciellt "jag evt inte vem jag är men jag vet att jag älskar dig" och för sent för edelwise.

Idag är jag hemma från skolan, känns som jag säger det ofta men idag är jag hemma iallafall! Sov ut ordentligt, vaknade nyss och nu ska jag kolla på film.

Igår hemma hos Emelie och Markus

Emelie: Josse, vill du se bilder från Rättvik?!

Jag: Nej, alltså jag står rätt illa till nere på gatan med bilen..

Emelie: Det här går fort! Det är inte så många bilder.

Jag: Jaha.. Ja.. visa då.

(Hon visar typ 50 bilder, när det kommer upp vissa börjar hon asgarva, så antagligen var det något roligt som hände när de tog kortet)

Emelie: Men fan, nu är det slut.

Jag: He-he.. Jag ska nog gå..

Emelie: Men du, vill du se filmen?! Vi har från rättvik.

Jag: Nejmen alltså det är bra,
Emelie: Joo men dom ligger här någonstans.. MAAARKUS, vart ligger filmerna?

Jag: Men emelie, det är säkert jättekul för er att se men för mig som inte var med så är det inge kul. Det är alltid så med semesterbilder. Speciellt med filmen när ni åker skidor.

Emelie: Jaha.. okej...

Det är verkligen så! Det värsta jag visste när jag var mindre var när kompisen tog fram deras fotoalbum från när dom var på Mallorca. Det är säkert skit kul för dom som har vart där, kännt alla dofter och upplevt landet men det är inte kul för oss andra.
Fast konstigt nog är ju bilddagboken kul men det blir en annan sak på ett sätt.