[David grey - this years love]




nu var ett tag sen jag uppdaterade här, men har egentligen ingenting att skriva.

hade en jätterolig fredag, kollade dubbla CSI avsnitt och sen gick jag och la mig. haha. somnade vid halv 11. det som var mindre roligt var att bli väckt typ 5 gånger av olika saker, en syster, katter, hunden.

idag ska jag inte heller göra någonting, har vart ute och gått i ungefär en timme.
orkar inte med att ha kontakt med världen, så känns det.
jag vet inte varför jag har tröttnat, men det verkar som att du blir drygare och drygare och det stör mig. det stör mig som fan, för att vara ärlig.
såna småsaker du har gjort för mig förut gör du inte längre och det gör att jag blir riktigt sur.

MTV har livespelningen hela dagen, and i'm loving it.
dagens solstråle, helt klart! just nu spelas coldplay på högvolym.


"losing all control of every dream inside my soul
and when you kiss me on that midnight street,
sweep me off my feet.
singin ain't this life so sweet.
"




uppdatering:

jag tycker det är ganska töntigt när man har sin pojkvän som sin visningsbild. (bara pojkvännen det vill säga.) cute, visst. men även fast man har en pojkvän så är det ju fortfarande ens egna msn, som man har sina egna kontakter på, och dom vill nog hellre se ditt ansikte än din pojkväns.
bara en tanke.

[u2- where the streets have no name]



dag 1: (agående det i förra inlägget där jag skrev att jag skulle sluta med allt dåligt) kunde faktiskt inte ha gått värre. jag bröt mot min egen regel, jag åt eriksson. ah, känns fel nu men serveras det falukorv med makaroner så finns det inget val.
måste ha mat liksom. jag vet, finns bättre alternativ än eriksson men whatevör liksom.  det får starta imorgon istället!

trots motgången vid lunchen kände jag mig stolt nere i cafeterian, jag sa nej till att köpa delikato liksom. DELIKATO! det händer inte ofta (aldrig faktiskt) så vafan, det är ju en framgång.

köpte även en bodyscrub idag, alltså inte kropp skrubbare utan en kräm som fungerar som en kroppsskrubbare.
har hunnit invigit den och den är att rekomendera! bara för 29:50 kr on H&M-.

dagen har förövrigt vart helt ok, foto var ganska roligt, var bara "tvungen" att ta en bild så vi slapp springa runt i kylan allt för länge. den här bilden handlar om "det gyllene snittet"

blev även total ignorerad av min engelska lärare efter ha sagt att han var tonåring på 50-talet.
det kommer  inte många chanser när man kan skämta om mats, och när dom väl dyker upp tänker jag ta dom, oavsett what!
(svengenglish, of course)

imorgon ska jag klippa mig vid 10, så hinner kopiera upp min bild på foto så är det klarre sen. har även tandläkarn vid halv 2 så det är tveksamt om jag går tillbaka till skolan efter det.
nya håret: tänkte mig längden till axlarna och sen uppklippt. ska även färga det i en mörkbrun färg och sen en snelugg på det.
succé.

"and when I go there,
I go there with you.
It's all I can do. "

[Josh rouse - my love has gone]




nostalgi.. det är allt som kommer upp när jag lyssnar på den låten, my love has gone. egentligen är den helt ifrån min vanliga musiksmak, men den är från dom tiderna när jag fortfarande pratade med dig.
det var härliga tider. våren 2005. känns så längesen men ändå så nära..

allting känns bra just nu, gick in i en pakt med mig själv inatt, jag ska sluta med allt dåligt.
like sötsaker, småätande mellan måltiderna. sen ska jag komma ut på mer promenader, nu blir det ungefär varannan dag men måste bättra på det där.
grejen är den att man är inte direkt pigg efter skolan, så det är kämpigt när man ska pallra sig ut i kylan för att gå runt i cirklar och lyssna på musik man tröttnade på för ett halv år sen.
note to self: ladda hem nya album.

appropå musik så har jag bestämt mig för att inskaffa mig en u2-samling.  eller jag tänker köpa u218 singles och den en dvd;d med en livespelning. lovely.

lite seg från gårdagen, men kul var det! hoppas att det gick ok med ditt huvud emma, trodde jag var starkare än vad jag är!
såhär var det: vi höll på och sjöng våran egna text till hey boy (som går: knutby, det här är våran stad, knutby här är ingen normal osv) så skulle jag bära upp emma i famnen, men det sluta med att jag trillade över henne och hon hamnade på en stol.
nicht gutt, hoppas det gick bra iallafall!

efter det begav jag och cissi ner på stan till kebabhuset, där vi sjöng: i beg your parden, i never promised you a rosegarden.. -tralala-
sen skulle vi egentligen hem till jannike, men cissi ville hem så emelie kom och hämtade mig.

när jag kom hem kollade jag på harry potter ett tag sen fick jag ett litet roligt sms som gjorde att jag la mig med ett leende på läpparna.

"I still curse you to this day
I miss the smile
I miss love laughing in my face"

there were times when I did hate you



det här inlägget är bara hat:

du tror man kan fly från allting genom att göra det bekvämt för stunden, hate to bring it to you honey, men det kommer aldrig funka i längden.
du verkar tro att genom ha så många som möjligt så är man lycklig, visst, man känner sig mer populär, men inte fan mer behövd.

dom gamla finns inte alltid där, så är det bara, om man inte tar vara på dom.

du tror verkar tro att följa strömmen är ett bra beslut, ett smart beslut. dagen kommer komma då DU måste ha ansvar för dina egna handlingar, folk kommer inte alltid röja upp efter dig, ställa upp för dig.

eftersom du mår så jävla dåligt som du gör, så bör du kanske ändra det här och ta ett smart beslut för en gångs skull.
eller?

hör av dig när du har mognat, då finns jag här för dig. innan dess är du inte mer än luft för mig, men till skillnad från luft så behöver jag dig inte, inte längre.
I haven't done much for you and I'm afraid I never will.

[Lars winnerbäck - jag är hos dig igen]



jag har egentligen aldrig förstått mig på lars winnerbäcks musik, tyckt att nästan allting han skriver har vart likadant. det har ändrats lite nu på sista tiden. när jag hör tonerna och texten i "jag är hos dig" förstår jag vad folk ser i honom, i hans musik.
jag fattar varför han blev årets svenska artist.


jag tror verkligen jag har bestämt mig, jag ska till england efter gymnasiet.  det är egentligen tjat från min sida, jag ältar det hela tiden. mest för jag är så osäker, osäker på att jag kommer våga, att jag kommer trivas.

det är ju inte så att det varar för evigt, men 1 år är en ganska lång tid. det jag fruktar mest är alla mina kompisar när jag kommer hem, alla kommer ha utvecklas så mycket och jag är rädd för att dom inte kommer ha plats kvar för mig i hela mitt liv.
ändå kan jag inte leva mitt liv efter vänner, det går liksom inte. jag måste komma ut och resa, göra allting jag vill göra..

satt och läste om au pair idag, det stod bra med information iallafall.
tex att man jobbar högst 30 timmar i veckan, och att man ska ha tidigare erfarenheter av barn. det har jag på sätt och vis, har haft hand om erik då och då i 6 år liksom, sen trivs jag med barn också.
ett annat krav att man var tvungen att ha gått kurser i engelska, och eftersom jag hade VG i engelska a och håller på med b-kursen bör jag vara godkänd där också.
loving it.

allting hade vart mycket bättre om jag fick en reskamrat, är du intresserad, keep in touch!

"Vi vinner ingen tid
och vi får inte vänja oss f
ör då är allting förstört.
jag är hos dig igen,
som du kanske redan hört."

[Jimmy eat world - 23]




det är konstigt hur dom oväntade kvällarna kan bli dom bästa. i går tillexempel, jag hade inte alls höga förväntningar på att det skulle bli roligt, liksom ändå tills kl 5 så var det ovisste vart vi skulle vara och vart vi skulle ta vägen.
men nu kan jag verkligen påstå att det var en lyckadkväll, från början ända fram till slutet (som var vi ungefär halv 3 på natten)

kvällen startade hos jannike, det blev jag, cissi, emma, sanna, gabioch såklart jannike. vi sjöng singstar och hade det mysigt.
jag och sanna battlade säkert 10 gånger men jag cann every time. (yeees!)

alex kom sen och hämtade oss så vi stack vidare till torshälla, på resan dit satt jag och cissi och dunkade musik och sjöng till the knife.

när vi väl kom fram fick vi se att våran käre klasskamrat danne var där, så vi gick vidare mot stället. väl där körde vi ramsor som "vilka är det som gör den hääär festen?!?!" - VIIIII!!
hade gryyyymt kul därborta, men vi halv 1 var vi tvugna att sticka, så Garrett (min svenska lärares son) kom och hämtade oss.
det var en intressant biltur, för i bilen satt gabi, jag., cissi och någon kille vi inte ens kände.
det blev ganska skrikigt, eftersom jag envisadesom att vi skulle skjutsa cissi till dörren medan cissi själv tyckte vi kunde släppa av henne borta vid sundbyholmsvägen (typ 1 mil från hennes hem!)

Cissi: "Ni kan stanna här, det är inte långt kvar nu"
Josse: "NEJ NEJ!! Nu kör vi ända fram. Kör rakt fram till grusvägen sen svänger ni vänster , sen höger o sen vänster igen"
Gabi: "Josse du vet ju fan inte ens var vi är"
Josse: "Jooooo det vet jag visste, håll käften!"

efter det skulle garrett skjutsa hem han rosen, och mig också men det slutade med att rosen och jag gick upp till honom, haha.
efter en halvtimme ungefär kom emma och dom, allting fortsatte.

vinglade hem vid 2 i mina guldigapumps och tänkte att kvällen inte kunde ha blivit bättre.

"I felt for sure last night,
that once we said goodbye.
 no one else will know these lonely dreams,
no one else will know that part of me"

[Jason Mraz - i'm yours]



tänker tillbaka till veckan då jag och cissi och johanna var nere i halmstad när jag hör den låten, då var den absolut hetast.
det var en underbar vecka som jag hoppas vi kommer göra om!


måste meddela alla er som prata med mig nyss att mitt msn inte funkar, kommer inte in igen nu. saker som inte funkar irriterar mig, och blir jag på dåligt humör blir jag sur, och det vill jag inte bli.

jag ska testa som nya äppelchipsen idag, kl 21:00 för att säga exakt, till criminal minds. svinbra program jag har upptäckt!

vi tjejer i skolan är helt fnittriga nu för tiden, och det är härligt!! älskar glada ansikten. allamåste ha samlat ihop krafter över julen.

[The fray - how to save a life]



ni läser det ofta, men nu menar jag det, jag älskar den låten.
var tvungen att skriva ett tack-så-mycket-för-att-du-skicka-den-  meddelande till sandra igår, så mycket älskar jag den.

nu har jag även hittat en version på youtube som är acustic unplugged. aah, me liking!

skolan igång, det helt ok faktoiskt, konstigt nog så är foto det ända jag inte orkar med.
jag har tänkt på det där, och det är fan inte konstigt att man kan få idé torka.  ett exempel på en uppgift vi kan få:
gör en bildberättelse på 5 bilder om ovanliga händelser.

den fick vi dag. okej... sen har man ca 1 och en halvtimme att komma på någonting att fota, sen imorgon ska det framkallas och börja kopieras upp.
på fredag ska det vara klart.
inte konstigt att man blir sönderstressad! plus att man ska tänka på att kompositionen och massa skit, rätt exponerat blablabla.

en annan låt som fick en helt annan innebörd igår var 'sometimes you cant make it on your own.' hade inte sett videon innan, man när jag läste texten ut brevet som står i början förstår man texten i låten mycket bättre, och den blir bara finare och finare.
""My father Bob worked in the Post office by day and sang opera by night.
We lived on the north side of Dublin in a place called Ced..wood road.
He had alot of attitude. He gave some to me - and a voice.
I wish I'd known him better - Bono""



"Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life"

[u2- kite]




det är typiskt att jag har blivit förkyld nu när skolan ska börja. jag är ju inte direkt ledsen om jag måste vara hemma från skolan, men det jobbiga med media är att missar man tex en fotolektion hamnar man sjukt mycket efter.
likadant med grafiska.

för att sammanfatta lovet så har det vart great, jag har tagit det lungt den mesta tiden, precis som jag har velat.

igår hyrde jag, emma och sanna film, 4 för 44.
vi hyrde 4 svenska filmer (för att ta dom i ordningen vi såg dom) :
- Fjorton suger
- Sandor slash Ida
- Adam och eva, fyra födelsedagar och ett fiasko (mot min vilja!!!)
- Fröken sverige.

fast adam och eva filmen börja krångla så då kolla vi inge mer, så det blev 2 ½ film.
mys var det iallafall.


(Hasse och lena och co var och kika på resor idag, det blir grekland 21 juni!!!!!!!)


jag är helt kär i kite!!
http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws


"who's to say where the wind will take you,
who's to say what it is will break you.
i don't know, where the wind will blow.
who's to know when the time has come around?
i don't want to see you cry,
i know that this is not goodbye."

[Camera obscura - happy new year]




okey, här är den patetiska sanningen:

jag har inte duschat sen i tisdags och idag har mitt sims-spelande gått upp till 8 timmar.

jag börjar bli beroende.

[Lars winnerbäck - elegi]






jag tror jag har bestämt mig, jag tror det blir england efter gymnasiet. ah, spännande.





"En elegi för alla sorger den där hösten handla om.
För en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom.
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in.
För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din."

[u2 - with or without you]




jag älskar den låten. jag tolkar den som när man har kommit till ett stadie i ett förhållande när man inte kan leva med varandra, men inte utan varandra heller.

Bono gör helt underbara texter, jag beundrar artister som honom, jag vågar nästan kalla honom fantastiskt. (även fast jag inte känner honom, nog för vi brukar ses på grappa ibland)

chris martin är inte långt ifrån.

"nothing to win and
nothing left to lose "

"Through the storm we reach the shore
You give it all but I want more
And I'm waiting for you

With or without you
With or without you
I can't live
With or without you "


[Simon and Garfunkel - bridge over trouble water]

jajajajaja













NYÅR BLEV TUSENTUSENTUSENTALS bättre än vad jag någonsin hade kunnat trott, helt perffa!

kvällen började inte på top, jag och cissi upptäckte att pökmeh var stängt, så vi fick panik leta.  hitta ingenting ioförsig, men det ordna sig när vi väl kom fram.
vi var hemma hos sannas moster (lena) där en tre rätters middag väntade. nog för att förätten inte luktade sådär värst gott när man hade haft den i kylen ett tag, och jag och cissi satt precis brevid där så vi fick avnjuta lukten many many times.

hela kvällen gick faktiskt helt sjukt fort! vi kom dit vid halv 7 och helt plötsligt var klockan halv 12, då vandra vi ner mot stan för att kika raketer.
haha träffade claes, som var vääldigt glad att se mig. det var väldigt roligt!

väl nere på stan sög det, så vi letade fest  i någon timme sen gick alla hem.
på vägen hem såg vi ica safiren killen, men jag fick inte gå fram och hälsa för sanna och emma. :(

igår var jag inte allt för pigg, men det blev tillslut bio på kvällen.
very lovely film, the holiday. jag tror varje flicka satt och fantiserade om att ha sex med jude law, jag är så tänd på den mannan. AH, bar överkropp hade han också i filmen..
helt.. solbränd... helt lovely (även i dom där fula glasögonen).. helt... underbar...

idag var det inte en rolig dag, vi sa hejdå till gammelmormor...
jag har bara vart på en begravning innan,eftersom det var på carro (en vän som dog i leukemi för 3 år sen) så var det här en helt annan grej.

nu var vi bland dom närmaste, som satt närmast kistan, som lämnade blommor först, som såg kistan bli nersänkt i graven..
tufft må jag säga.
en "rolig" sak som hände idag var missförståndet vid fikat efter begravningen.
eftersom jag är så kräsen av mig så frågade jag mamma vad vi skulle få och äta och hon svarade "smörgårstårta". då la jag fram lite fint om hon trodde det fanns alternativ, eftersom jag hatar smörgåstårta.
det trodde hon säkert, eftersom det var ett kondotori vi skulle äta på.
så vi kommer dit, sätter oss ner, sofia (som är glutenallergiker) får sin special macka.
sen kommer min.
en ost och skinkmacka. jag hatar ost och skinka. så jag petade bort allt pålägg (förmycket smör var det också) och åt upp brödet.
mhhm, mättande lunch.

nu gör jag lite the killers maraton, snart börjar boston public! nu kan man se den utan att få dåligt samvete om att det är skoldag imorgon.


"Sail on silvergirl,
sail on by.
your time has come to shine.
All your dreams are on their way.
See how they shine.
Oh, if you need a friend I'm sailing right behind
Like a bridge over troubled water I will ease your mind "